УниКредит Булбанк посрещна Купата на UEFA Champions League в София. Запалянковците могат да се снимат с най-престижния футболен трофей на 10 и 11 декември на популярни места в българската столица: на жълтите павета на пл. „Княз Александър I” и в Парадайс център.

Луис Гарсия, официален посланик за България на Обиколката на Купата на UEFA Champions League, Ларс Еленсон, официален говорител на UEFA, главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян и главният оперативен директор Андреа Казини дадоха старт на 10-дневна обиколка в страната. Освен София, през тази година трофеят за първи път ще посети Бургас и Варна.

„Благодаря на УниКредит и UEFA Champions League за възможността да бъда посланик на Купата за България. Един играч винаги мечтае за този трофей. Това е сбъдната мечта за всеки футболист. Чудесно е, че УниКредит помага тази емоция да стигне до феновете. Щастлив съм да бъда част от това събитие в България, което е невероятно изживяване за всеки.“, заяви Луис Гарсия.

Луис Гарсия е легендарен атакуващ полузащитник, като през кариерата си е играл за Барселона, Атлетико (Мадрид) и Ливърпул. Най-големите запалянковците го видяха по време на официалното откриване на Обиколката на Купата на UEFA Champions League в България на 10 декември в 12:30 часа на паркинга на пл. „Княз Александър I”. Такава възможност ще имат и на следващия ден, 11 декември, от 11:00 часа в Парадайс център.

В рамките на следващите два дни запалянковците от София имат уникалната възможност да се доближат до величието на Купата на UEFA Champions League, представена от УниКредит:

10 декември - официално представяне на Купата на UEFA Champions League на паркинга на пл. „Княз Александър I” 1, 12:30 – 18:00;

11 декември - Парадайс център, бул. „Черни връх“ 100, 10:00 – 22:00;

Тази година за първи път за престижния трофей е построен специален атрактивен камион, който се разгръща в зрелищна конструкция с внушителните 200 кв. м. Купата е изложена на специален балкон, който се вижда отлично и от минувачи, което предоставя възможност за невероятни снимки. За феновете са предвидени снимки с трофея, интерактивни игри и шанс да разгледат богата колекция от сувенири на едни от най-големите футболни легенди. Почитателите на най-известния спорт в света ще могат да се насладят на много аксесоари на легенди, играли в UEFA Champions League. Сред тях са Кристиано Роналдо, Икер Касияс, Лионел Меси, Дейвид Бекъм и Хавиер Санети.

Купата на UEFA Champions League започна своето приключение на 20 ноември в Прага, Чехия. След това маршрутът й продължи през Либерец, Пилзен и Търнава (Словакия). България спечели престижната роля да организира финала на европейската обиколка тази година.

След посещението в София, Купата на UEFA Champions League продължава своята обиколка на страната към Бургас и Варна:

Програма за Бургас:

• 14 декември - пред филиала на УниКредит Булбанк на ул. „Александровска“ 22, 11:00 – 18:00 часа;

• 15 декември - Мол Галерия Бургас, ул. „Янко Комитов“, 10:00 – 22:00;

Програма за Варна:

• 17 и 18 декември – магазин за мебели в Гранд мол Варна, ул. „Академик Андрей Сахаров“ 2, ниво 2, съответно 10:00 – 16:00 и 10:00 – 18:00.

Обиколката на Купата на UEFA Champions League е изключително важно събитие за УниКредит и футболните фенове. До тази година Купата е посетила общо 14 различни европейски държави, 68 града, за да достигне до 560 000 фенове и да им даде възможност да направят 170 000 снимки.