Нов удар по имиджа на американския милиардер, който възнамерява да се включи в битката за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп. Списание „Тайм” извади кадри със събитие със силно символично значение.Кадрите са заснети миналата година, когато Доналд Тръмп беше номиниран за „Човек на годината” от авторитетното издание. Тогава била заснета фотосесия, на която богаташът позира с американски плешив орел – символ на САЩ.

Идеята за това била на награждавания фотограф Мартин Шолер, който бил нает специално за изработването на снимки за корицата. Орелът, обаче, бил доста неспокоен, постоянно размахвал криле и дори клъвнал Тръмп по главата. „Как е прическата ми?”, попитал той след това. „Не много добре”, отвърнал един от сътрудниците му.

Още по-забавното е, че орелът се казва Чичо Сам. Той бил на 27 години.

Междувременно милиардерът даде интервю пред Си Ен Ен по повод изказването си, че на мюсюлманите трябва да им се забрани достъпа до САЩ и острите критики, които получи след това. Тръмп, обаче, смята, че идеята му е в полза на мюсюлманите в САЩ.

„Правя добро на мюсюлманите. Много мои мюсюлмански приятели са съгласни с мен. Те казват: „Доналд, ти извади на преден план нещо, което е толкова брилянтно и толкова фантастично”, заяви той.

Той се похвали още, че „едни от най-важните хора в Близкия изток”, чийто имена не спомена, му се обадили и му казали: „Доналд, ти вършиш чудесна работа”.

„Имам много приятели, които са мюсюлмани. Те са феноменални хора. Те са толкова доволни от това, което правя”, посочи той и добави, че чувството е взаимно.

По думите му, планът за временна забрана мюсюлмани да влизат в САЩ бил интерпретиран погрешно и мярката не би останала в сила дълго време. „Би могло да мине бързо, но това е въпрос, който трябва да бъде обсъждан”, обясни той. Мярката би правила изключение за спортисти и дипломати.

Според Тръмп, широката общественост на го критикува за предложението, защото хората видели „тези две животни, които излязоха и застреляха хора” в Сан Бернардино, Калифорния.