Общинският съветник Мариета Волф от „Глас народен“ оттегля предложението си колегите й да дарят по една заплата, съобщи председателят на Общинския съвет Христо Белоев на вчерашната комисия по икономическа и инвестиционна политика. Идеята беше с тези средства да се финансира общинското „Звено за услуги в домашна среда“, което да продължи да работи до старта на новия проект за лични асистенти и домашни помощници. Има много пречки, за да се реализира тази идея, коментира Белоев. За непрекъсваемост на проекта не може да говорим, тъй като социалните услуги домашен помощник и личен асистент са преустановили дейността си от 1 ноември, обясни той. 
И досега сме правили дарения в урна и в зависимост от средствата, които ще се съберат, ще се определи обхватът на хората, а услугата ще се извършва от неправителствената организация „Свят за всички“, каза Белоев и допълни, че вече е проведена среща с шефката на организацията Радка Атанасова. Той апелира занапред всички предложения предварително да се съгласуват с юристите и финансистите, за да не се стига до необмислени действия.
Оттеглих само устно предложението си, тъй като има много административни пречки, ако се следва този вариант. Днес на председателски съвет ще бъде обсъдено и уточнено как ще се процедира, като на сесията на 16 декември ще бъде предложен нов вариант, каза за „Утро“ Мариета Волф.