Малки фирми с годишно потребление около 20 мегаватчаса могат да намалят сметката си за ток веднага средно с 25% с преминаване на свободен пазар на електроенергия, показват изчисленията на „Енерго-Про“. В отделни случаи спестяването може да достигне до 35%.
За да се възползват от тази възможност, фирмите трябва да сключат договор с „Енерго-Про Енергийни услуги“ ЕООД, която е лицензиран търговец на електроенергия с над 20% пазарен дял. От няколко месеца, освен в Североизточна България, компанията има представителства и в градовете София, Бургас, Пловдив, Плевен, Благоевград и Стара Загора. В Русе „Енерго-Про Енергийни услуги“ има свои представители, а след 1 януари услугите й ще се предлагат и в бизнес центровете на Банка ДСК. Лоялните бизнес клиенти на банката ще могат да избират между едногодишни и тригодишни договори с различни профили при преференциални условия и опростени процедури.
„Избрахме Банка ДСК не само защото е наша основна обслужваща банка и има отлична репутация и рейтинг. Привлече ни присъствието й в над 200 населени места.  Банката повече от 20 години е водеща в обслужването и кредитирането на средните и малки фирми, и има богат опит в реализирането на подобни проекти с бизнес партньори“, обясни Момчил Андреев, управител на „Енерго-Про“.