Когато в „Левски“ я закъсаха финансово през миналата и началото на тази година, се понесоха едни заклинания как „сините“ никога повече няма да повторят политиката на ЦСКА с многото чужденци. Напротив - вече щяло да се залага на момчета от школата и на перспективни български футболисти.
Когато клубът започна да стъпва на крака с новите си спонсори, клетвите бяха забравени на секундата. В мача срещу „Литекс“ за купата старши треньорът Стойчо Стоев стартира с шестима чужденци, кой от кой с по-звучно име - Боян Йоргачевич, Максимилиан Карнер, Аймен Белаид, Джереми де Ноойер, Роман Прохазка, Мигел Бедоя. Когато срещата тръгна към продължения, на терена като черешка на тортата цъфна и юнакът Линел Китамбала. Резултатът от 0:3 въобще не може да бъде извинен със съдиите и оправданието на Стоев, че когато ловчанлии останали с 10 души, се свили като охлюв пред вратата си.
Той хем говори, че ще налага младите български играчи, хем непрекъснато от клуба вдигат пара, че „Ювентус“, „Ливърпул“, „Челси“ и други грандове се прехласват по таланти от школата като Краев и братята Цоневи. 
Ако идеята е да продават младите и да кърпят дупки с чужденци като Карнер, де Ноойер и Китамбала, тя не струва. Освен това се заговори след фиаското с „Литекс“, че през зимата ще се търсят поне 5 попълнения. Едва ли ще са българи. През ЦСКА за няколко години минаха 50 чужденци и резултатът е плачевен. 
Който не се учи от грешките на другите, особено пък от своите, въпрос на време е как отново ще се завърти в омагьсания кръг с положението през миналата и началото на тази година.