Ръководството на Обединената световна федерация по борба /United World Wrestling/ утвърди 29 март като начална дата по провеждането на европейското първенство за състезатели до 23 години в Русе. Среща в „Булстрад Арена“ ще си дадат дами, борци от свободния и класическия стил, а шампионатът трябва да приключи на 3 април.
„Домакинството на Русе е голяма чест, но и голяма отговорност. Преборихме се за него с далеч по-големи градове от няколко други държави. Вече работим по организацията на европейското, защото имаме опит от минали години и сме наясно колко бързо и стегнато трябва да се действа. Няма да ни бъде никак леко, но Русе заслужава да е организатор на толкова сериозно първенство. Този шампионат ще е голяма реклама за града дори покрай международния информационен поток с резултатите на тепиха в „Булстрад Арена“, коментираха от българската федерация.
Почти сигурно е, че гост на първенството ще е президентът на Обединената световна федерация Ненад Лалович. Сърбинът бе избран на този пост преди близо две години. Той наследи поста от швейцареца Рафаел Мартинети, който бе докарал борбата до ръба да бъде изхвърлена от програмата за олимпийските игри. Лалович, федерациите на Русия, САЩ, България и други сили в борбата обаче дадоха отпор и спечелиха битката. Шефът на българската централа Валентин Йорданов дори си върна в знак на протест златния олимпийски медал. 
Междувременно стана ясно, че традиционният международен турнир по борба за кадети и кадетки „Русенски легенди“ ще се проведе идната година на 21-22 май.