Отборът на Литекс разби Левски с 3:0 в мач от 1/4-финалите за Купата на България, игран на Градския стадион в Ловеч. "Оранжевите" останаха с човек по-малко още в 64-та минута, но въпреки това показаха мъжество и наказаха страхливото поведение на "сините" с 3 гола в продълженията на двубоя.

Срещата започна отворено, като Боян Йоргачевич се отличи с две спасявания през първата част, докато пропуск за гостите направи Роман Прохазка. Малко преди почивката реферът Таско Тасков отмени гол на Владимир Гаджев за несъществуваща засада, но това не бе единствената фрапираща грешка на съдийската бригада, тъй като след почивката не бе дадена 100-процентова дузпа за Литекс за нарушение на Максимилиан Карнер срещу Данило Асприля.

В 64-та минута Мигел Бедоя се откъсна от защитата на домакините и бе повален от Елтон, който правилно получи директен червен картон. До края на редовното време възпитаниците на Стойчо Стоев натиснаха, но няколко пропуска направи Линел Китамбала. В продълженията "сините" продължиха да контролират събитията на терена, но при една контраатака в 101-та минута Асприля подаде на Арсенио Нунеш на границата на наказателното поле, а португалецът простреля Йоргачевич със страхотен изстрел от воле.

През второто продължение гостите тотално се сринаха и допуснаха нови два гола на контраатака, дело на Кирил Десподов в 109-та и 112-та минута. По този начин ловчанлии победиха своя съперник с 3:0 и се класират за полуфиналите на Купата, докато Левски приключи с участието си в турнира за този сезон. В края на мача имаше проблеми в сектора с фенове на Левски, където полицията влезе и се стигна до сблъсъци.