„Дунав 8806“ ще играе от 20 часа българско време срещу шведския „Люлео“ предпоследния си мач от груповата фаза на турнира „Еврокъп“. Резултатът от утрешния двубой в скандинавската държава ще даде отговор на въпроса кой от двата тима ще прескочи до директните елиминации. Единственият шанс пред „сините феи“ е задължителна победа. 
„Дунав 8806“ победи дотук шведките в русенския мач със 75:65, надделя и срещу рускините от „Енергия“ с 80:61, но загуби у дома срещу Истанбулски университет с 48:71. Нашите имат загуба и при стартовата си среща в Турция. 
В другия двубой от група „D“ утре лидерът Истанбулски университет едва ли ще срещне някаква съпротива в Турция от руския „Енергия“.
Кампанията в групата ще завърши на 17 декември с мачовете „Енергия“-“Дунав 8806“ и Истанбулски университет „Люлео“.
Междувременно сайтът bgbasket се присмя на чужденките в българското първенство, които правят „чудеса“ в мачовете срещу последните 3 тима в класирането. Както отбеляза по-рано и „Утро“, поводът е фантастичният коефициент 69, записан от баскетболистката на „Хасково“ Мея Тирера в двубоя срещу „Септември“. 
В последната листа с „извънземните“ на кръга фигурира и име на състезателка от „Дунав 8806“. Дженифър Брандън е на второ място в класацията за най-много борби. Тя спечили 11 топки под ринга в мача срещу „Нефтохимик“ в Бургас.
Както може да се предполага, челната позиция тук отново е за „вълшебницата“ Тирера - 24 борби.
Класиране 
1. ИУ                       4    0    8
2. „Люлео“ ББК   2    2    6 
3. „ДУНАВ 8806“  2    2    6
4. „Енергия“           0    4   4