Предложението на Мариета Волф от „Глас Народен“ общинските съветници да дарят по една заплата на общинското „Звено за услуги в домашна среда“, да не се гласува, а председателите на групите в Общинския съвет да се съберат и да излязат с обща позиция. Това решиха със седем гласа „за“ и 3 „въздържал се“ членовете на комисията по здравеопазване и социална политика на вчерашното си заседание. Ще бъде поставена урна, в която да се събират пари и всеки да пуска колкото иска.
Преди да се стигне до това предложение, което дойде от председателя на здравната комисия д-р Теодора Константинова от Реформаторския блок, се породи дискусия сред съветниците. Волф каза, че идеята й е всеки общински съветник да дари 404 лева, за да може социалните услуги „Домашен помощник“ и „Личен асистент“ да функционират през януари и февруари, докато тръгне финансирането по новия проект през март. Тя посочи, че за последно потребители на тези услуги са били 56 лица с увреждания и 21 наети за асистенти и помощници, като допълни, че за тези хора всеки ден и час е от значение. 
Константинова пък припомни, че многократно общинските съветници са правили дарителски акции чрез поставянето на урна, в която всеки пуска колкото иска, защото е възможно някои от съветниците да дарят повече от 404 лева. 
Шефката на общинската дирекция „Здравни и социални дейности“ Мариела Личева обясни, че социалното звено е стартирало по проект, който е изтекъл, след което Общината е осигурила устойчивост за една година и пет месеца. Предстои подписване на договор с Министерството на труда и социалната политика за новия проект. Трябва да обгрижим 120 лица с увреждания и самотно живеещи, като в тази бройка влизат и 37 деца с увреждания, уточни Личева. 
Общинската шефка коментира, че идеята за дарението е прекрасна, но ако тези пари се съберат, няма как да бъдат усвоени, тъй като има процедура по подбор, която не може да приключи за месец и ще се влезе в периода, когато ще стартира новият проект. Освен това Личева изрази притеснението си, че освободените домашни помощници трудно ще се откажат от Бюрото по труда, за да бъдат наети за един месец. Затова предложи помощта за нуждаещите се хора да бъде осъществена не чрез Общината, а чрез „Свят за всички“, които разполагат с обучени домашни асистенти и помощници.
В крайна сметка съветниците решиха чрез „Свят за всички“ събраната сума да бъде разпределена поравно в месеците, в които е необходимо потребителите да бъдат обгрижвани до старта на новия проект.