Криволичещо БМВ, чийто двигател изключвал отвреме навреме, събудило подозрения у полицаи и дежурните на пътя решили да спрат за проверка шофьора.
Случаят е от 24 октомври тази година около 5 часа през нощта. Тогава на кръстовище в Бяла пиян до козирката мъж се набил в очите на униформените. Шофьорът не се подчинил на вдигнатата полицейска палка и продължил по пътя, но не след дълго спрял. Униформените го последвали и след като усетили алкохолните пари, които излизали от него, го тествали колко е почерпен. Дрегерът потвърдил съмненията им, като отчел 2.25 промила алкохол. До кръвна проба така и не се стигнало, тъй като водачът отказал да си направи изследвания. 
Въпреки това шофьорът бе предаден на съд за опасното си поведение на пътя. Магистратите отчетоха, че той е все още млад и неопитен, има малко нарушения на пътните правила и работи. Но везната наклониха предишните му осъждания и високата концентрация на алкохол, с която шофирал застрашително по беленските улици. Затова го наказаха с присъда, която сметнаха, че няма как да бъде изтърпяна условно, а трябва да изкупи вината си, като влезе за 1 година в затвора. Освен това съдът го глоби с 200 лева и му забрани да шофира за срок от 1 година и половина. Присъдата обаче е само на първа инстанция и вероятно ще бъде обжалвана.