Футболистите на „Дунав“ ще зимуват като есенни първенци в „Б“ група. След последния победен мач срещу „Литекс 2“ в Ловеч с 2:1 „Утро“ разговаря със старши треньора на отбора Веселин Великов.

- Веско, как мина ловешкият двубой?
- Да уточним за начало, че авторът на първия гол беше Николай Колев, а не Деян Димов... Ами как мина? Дали ще съм наказан да стоя на трибуните, или ще съм в квадрата до терена, съдиите се държат към нашия отбор по един начин. При 0:1 имаше абсолютна дузпа за игра с ръка на ловешки футболист, но реферът от Плевен Румен Христов се направи на разсеян. Когато Николай Колев го пита защо си трае, съдията се усмихва ехидно и казва: „Е, какво толкова! Голяма работа!“ А при дузпа и 0:2 мачът свършваше в първите 20 минути и „Литекс 2“ отиваше на загуба с 3-4 гола. И това тенденциозно отношение на съдиите към „Дунав“ не е от вчера. Всички знаят какво преживяхме в мачовете срешу „Поморие“, „Верея“, „Нефтохимик“, „Локомотив“ /Горна Оряховица/, „Созопол“. Срещу „Литекс 2“ пак изпуснахме много положения - шансове за гол се откриха пред Мишо Милчев, Миро Будинов, Ники Колев, Юли Ненов. 

- Каква е цялостната ти оценка за сезона?
- Като се има предвид, че мнозина не ни вярваха преди старта на първенството, това първо място е добра отплата за труда на момчетата. Ние сме там, където заслужаваме. При това се изкачихме на върха в твърде камерен състав. На практика разчитахме през цялата есен на само 16 футболисти. Прибавим ли и контузиите в рамките на сезона, смело мога да кажа, че отборът издържа теста. В такава ситуация и при аванс от 4 точки оценката ми може да е само отлична. Е, винаги може повече, затова е и ясно, че ще продължим работата за подобряване на играта си.

- Какво следва сега?
- Ще тренираме до края на седмицата, след което момчетата ще излязат във ваканция. Първата тренировка ще е на 12 януари. Моето желание е да се подготвяме в Русе в рамките на две седмици, след което да заминем за лагер в Турция. Много други отбори от „Б“ група използваха турските терени през миналата зима, че и през лятото. Да тренираме там в никакъв случай не е каприз. Първо, ще се готвим на добра база, а и ще имаме възможност да проведем контроли срещу класни съперници.

- Работи ли се по привличане на нови попълнения?
- Отдавна. Проведох не един разговор с набелязаните футболисти. Ясно е, че трябва да подсилим групата с поне трима души. Имена сега няма как да ви кажа, но новите хора в „Дунав“ ще са ясни в дните преди Нова година. Така ще засилим и конкуренцията. А тя ще стане още по-сериозна, когато Георги Чакъров и Деян Лозев възвърнат отличната си форма. Аз знам какво могат Георги и Деян и съм сигурен, че през пролетта ще разгърнат своите качества. С един равностоен състав от 18-19 играчи „Дунав“ би трябвало да е още по-силен отбор.