Васил Николов положи клетва и официално встъпи в длъжност като пети частен съдебен изпълнител, който действа на територията на Русенския окръжен съд. Церемонията в хотел „Шератон“ в София бе част от празненството по случай 10 години от създаването на Камарата на частните съдебни изпълнители.
Както „Утро“ писа, Николов спечели конкурса за свободното място в средата на март. Той е бивш помощник на съдебния изпълнител Иван Хаджииванов. Бил е директор на комисията за отнемане на престъпно имущество „Кушлев“, както и изпълнителен директор на хотел „Дунав плаза“. Адвокатът от София Красимир Карабенчев, който също спечели възможност за откриване на кантора в Русе, се е отказал от мястото си.
Равносметката, която членове на камарата са направили, е, че за 10 години частните съдебни изпълнители са възстановили 6 милиарда лева на бизнеса, гражданите, държавата и общините и са внесли 560 милиона директно в бюджета. 
Отчетохме успехи, работата ни върви нагоре. Създали сме около 3000 работни места. Доказахме, че частното съдебно изпълнение е най-ефективният способ за събиране на дълговете на държавата, общините и бизнеса, коментира председателят на Контролния съвет на Камарата на частните съдебни изпълнители Иван Хаджииванов. Заедно с него на официалното честване в София е присъствала и русенската му колежка и една от проверяващите в Комисията по професионална етика Милкана Македонска.