Две баби са измамени с общо 12 700 лева, като в едната измама за 9700 лева престъпникът влязъл в ролята на криминалист.
В петък около 13.30 часа мъж позвънил на телефона на 82-годишна русенка, представил се за лекар и съобщил, че брат й, който е в чужбина, е пострадал в злополука и трябват 9000 евро за медикаменти, които после щели да бъдат възстановени от здравната каса. Бабата казала, че има в наличност 950 лева и 2500 датски крони, а други 8000 лева били в банката. „Лекарят“ я накарал да издиктува номерата на банкнотите в наличност и поръчал да ги пусне в плик през терасата на изпратен за получаването им служител, а след това да отиде да изтегли другата сума от сметката си. 
В 16.30 часа телефонът на бабата пак звъннал, но този път се обадил мъж, който се представил за служител от Криминална полиция. Той обяснил, че старицата е измамена от бандити, които били задържани, и знае за изтеглените 8000 лева. За да ги уличим в измамата обаче, трябва да ни продиктуваш номерата на банкнотите, а после да ги пуснаш в плик през терасата, а на другия ден ще ти ги върнем, разиграл набързо телефонния си театър непознатият. Бабата захапала въдицата, опаковала хилядарките и ги пуснала през балкона, след което получила нареждане да не затваря телефона до 22 часа. Старицата изпълнително чакала с часове, докато накрая се обадила на снаха си и разбрала, че трябва да потърси съдействието на полицията.
В неделя на телефона на 86-годишна жена се обадил мъж, когото тя оприличила на сина си в чужбина. Той казал, че негов познат лекар иска да купи за него медицински пластини, но те струват 36 000 лева. Загрижената майка казала, че има само 1000 лева и 1000 евро и се съгласила да ги даде на изпратен от сина й мъж. След като уточнила с какво е облечена, бабата слязла пред блока и дала парите.