Първият по рода си международен конкурс за комикс и блицанимация, организиран от регионална библиотека „Любен Каравелов“, отчете резултатите. В него са участвали 27 автори от 8 държави, като най-много са били от България и Иран. Съставили сме и комиксов каталог, който ще получат всички участници, както и национални библиотеки в целия свят, каза директорката на библиотеката Теодора Евтимова. 
Най-младият участник, който е творил по темата на конкурса „Средновековна България - мост на етноси и култури“, е 22-годишният Боян Петров, а най-възрастният - 67-годишният бразилец Ерико Айрис. 
Две големи награди от по 400 евро обявиха представителите на журито проф.Илия Тодев от БАН и доц.д-р Александър Илиев, преподавател в Театралната академия. Голямата награда за комикс се дава на Божидар Халембаков, а за блицанимация я печели Боян Йорданов. За съжаление и двамата не дойдоха да си получат призовете, тъй като единият е в чужбина, а другият има неотложни ангажименти. Не се явиха и спечелилите поощрителни награди - Владимир Димитров и Александър Петров. Специални поздравления отправи директорката на общинската дирекция „Хуманитарни дейности“ Ирена Петрова, която приветства организаторите и от името на общинската фондация „Русе - град на свободния дух“, която подкрепя финансово конкурса. Зам.областният управител Станимир Станчев пък пожела догодина участниците да бъдат не 30, а 300. 
Теодора Евтимова обяви темата за конкурса догодина: „Космосът и Междузвездни войни“.