Втори човек е пострадал при тежката верижна катастрофа над блок „Никола“ на бул.“България“ в понеделник вечерта, за която „Утро“ вчера съобщи. Това е 21-годишният Мартин П., шофьор на един от ударените автомобили, който часове след инцидента е потърсил медицинска помощ заради болки във врата. Прегледът от лекарска комисия е установил, че състоянието му е добро, но за всеки случай е настанен под лекарско наблюдение в Неврохирургия.
Другият пострадал е пешеходецът Георги Т. на 83 години. Той е настанен в Интензивно хирургично отделение и е поставен на изкуствено дишане. Първоначалните съмнения, че има тежка черепна травма не се потвърдиха, но има други рани, които все още застрашават живота му. Вчера негови близки посетиха болницата.
На свечеряване в понеделник възрастният мъж прескочил предпазната мантинела в тъмен участък на бул.“България“ и тръгнал да пресича, без да се огледа. Така изскочил внезапно пред управляван от 58-годишен мъж „Фолксваген Голф“ и ударът бил неизбежен. Шофьорът спрял веднага, а след него спрели още един голф, нисан, чийто водач по-късно е потърсил помощ в болницата, и „Фолксваген Пасат“. Пътуващ с висока скорост по маршрута Букурещ-София автобус на фирма „Груп“ с български, румънски и македонски пътници обаче не успял да спре и ударил и четирите леки автомобила. След верижния сблъсък пътниците от автобуса са прехвърлени от превозвача в таксита и така продължили пътя си.
Причините за произшествието се изясняват. Алкохолните проби на всички водачи са отрицателни. На място бе извършен оглед от дежурен оперативен екип от ОДМВР. Заради голямата тъмница в този участък на „България“ от 19 до 21 часа група „Спасителна дейност“ към пожарната оказа съдействие на оперативните работници, като със специализиран спасителен автомобил осветяваше местопроизшествието.
Липсата на осветление се дължи на поредната кражба на кабели. Веднъж те вече бяха възстановени и това ни струваше 6000 лева, но преди 2-3 месеца отново бяха откраднати и това престъпление продължава да е неразкрито, припомни зам.-кметът по комуналните дейности Свилен Иванов.