Присъда от 2 години строг затвор чу на първа инстанция побойник, който налетял с юмруци на двама мъже от съседна маса в дискотека. Нападателят и набитите всъщност били познати и чествали заедно семейни празници.
Инцидентът се разиграл в нощта на 16 срещу 17 май 2012 година в затворената вече фолкдискотека „Опиум“. Във въпросната вечер обаче мъжете били в две отделни компании и дори не били контактували помежду си. Искрата на приятелския огън разпалило кубче лед, което единият от подпийналите мъже хвърлил по посока на масата, край която седял бъдещият му нападател. Половин час по-късно буйният мъж забелязал, че хвърлилият кубчето лед отива до тоалетната и тръгнал след него. Там той му потърсил сметка за поведението и без да дочака отговор, го фраснал с юмрук в лицето и го повалил на земята. Лявото око на нападнатия било посиняло и отекло, заради това отишъл в болницата. 
Трезвият разсъдък не бил на страната на разпаления мъж и вместо да съжали за постъпката си, той се ентусиазирал от безпроблемния побой и решил да продължи с геройските си изпълнения. Отишъл до другата си жертва и го привикал да си поговорят в тоалетната. Човекът не подозирал, че го чака меле, и тръгнал със своя познат. Когато стигнали тоалетните обаче, без да каже нито дума, нападателят го ударил с юмрук в носа, като успял да го счупи. Удареният започнал да кърви, но в същия момент видял, че побойникът се готви за втори удар. Успял да се предпази и панически побегнал към изхода на дискотеката. Докато бил с гръб обаче, отнесъл удар в гърба, който го съборил на пода. След като успял да се изправи, започнал да мие лицето си от кръвта. В това състояние бил намерен от негов познат, който се притеснил от забавянето му и тръгнал да го търси. И вторият набит тръгнал към болницата и там се засякъл с първата жертва на нападателя. Докато се прибирал обаче, той получил силно кръвотечение от носа и бил приет по спешност в болницата, където му била направена незабавна операция. Тогава побойникът го заплашил по телефона, че намесата на държавните органи в отношенията им ще има изключително негативни последици за него. 
Това впрочем е поредно посегателство и демонстрация на физическо надмощие от страна на нападателя, който през 2009 година е бил осъждан отново за хулигански прояви.
Действията му са били особено нагли и безсрамни. Решил да даде воля на явно безграничната си агресия, като увреди здравето на неограничен кръг от хора за лично удоволствие и удовлетворение. Поведението му било и изключително дръзко, тъй като причаквал жертвите си на обществено място и в присъствието на множество хора ги биел. Това въобще не се отразило на настроението му и той продължавал да се забавлява, пише в мотивите си състав на Русенския районен съд. Затова магистратите сметнаха, че е време побойникът да влезе в затвора за 2 години, но присъдата може да се обжалва.