Солидната глоба от 20 000 лева отнесе „Боду“ ООД, след като за пореден път бе хваната от трудовите инспектори да експлоатира своите служители. В конкретния случай става въпрос за охранител, на когото не била осигурена законовата почивка и след смяна от 7 до 19 ч трябвало в 4.45 ч през нощта да се върне обратно на работното си място. Впрочем тежките смени били описани и в графика за работа, макар да били в нарушение на закона. Нередностите били констатирани в началото на юли тази година.
Соленият акт на Инспекцията по труда дошъл след проверка на работното време на охранителите на хипермаркет „Кауфланд“ на бул.“Липник“. Оказало се, че наетата охранителна фирма не за първи път погазва закона и не дава задължителната 12-часова почивка между работните смени на своите служители. За последно дружеството е било санкционирано през март за същото нарушение. 
Актът стигна до обжалване пред съда, където завареният да полага свръхтруд охранител обяснил, че решил да направи услуга на свой познат и поел неговата смяна. Така служителят опитал да прехвърли отговорността върху себе си, но магистратите отхвърлиха версията му. Вместо това отсякоха, че фирмата правилно е санкционира и потвърдиха глобата от 20 000 лева. Актът може да се обжалва пред още една инстанция.