Премиерата на спектакъла „Не слизай в ада“ на театър-школа „Артистисимо“ е първото събитие от проекта „Не на агресията“, подкрепен от общинската фондация „Русе - град на свободния дух“, съобщи вчера ръководителката на театралната школа Иглика Пеева. Тя се надява представлението да постави въпроси, на които русенски ученици да търсят свои отговори, като намират за това различни изразни форми - конкурси, рисунки, състезания и пр. 
Премиерата на „Не слизай в ада“, която е 20-а постановка за трупата, ще се състои на 7 декември от 19 ч на сцената на Военния клуб. Пиесата е на Иглика Пеева, сценографията - на Александър Илиев, преподавател в НАТФИЗ, хореографията - на възпитаничката на „Артистисимо“, сега абсолвентка в Театралната академия Деница Дончева. 12-те песни в спектакъла са композирани от младия автор на музика Пламен Цветанов. 
Преди дни подписахме меморандум с Югозападния университет, според който от февруари до май в Русе университетски преподаватели ще проведат открит семестър с майсторски класове, каза Пеева. Който успешно издържи изпитите след открития семестър, ще получи сертификат и правото без изпит да стане студент по театралните специалности в Югозападния университет.