Баскетболистките на „Дунав 8806“ изпуснаха питомното и сега ще трябва да търчат подир дивото, ако искат да продължат в следващата фаза на турнира Еврокъп. След двете победи срещу шведския „Люлео“ и руския „Енергия“ русенският отбор се срина вчера в домакински резил срещу Истанбулския университет -  48:71 /11:15, 13:23, 16:14, 8:17/. А успех срещу туркините означаваше логичен и огромен шанс за пробив до елиминациите.
„Дунав 8806“ изигра ужасяващо първо полувреме - 24:38! Като тръгна една лавина от грешки - коя от коя по-досадна, тъпа и глупава! Атаката не вървеше, а когато се откриваха пространства за отворени стрелби, топката така и не намираше обръча. Пълна паника! Сякаш отборът трябваше да мери снага не с един обикновен и преодолим като класа съперник, а с тим от друга планета.
Старши треньорът Георги Божков вероятно ще да се е развикал на почивката, защото тимът живна през първите минути на третата част. Публиката също пробва да го извади от неочаквания нокдаун и картинката почна да се понарежда някак - 33:44, 38:44, 40:46! Бликналата надежда, че обратът, какъвто „Дунав 8806“ умее да прави, угасна бързо след нови безумни грешки - 42:60. Отборът утихваше с всяка минута и примиренчески дочака тъжния финал на мача.
Сега може да се разсъждава много дали паузата покрай мачовете на националния отбор не повлия „Дунав 8806“ да излезе от добрата си форма. Вчера просто нямаше отбор! Нямаше и състезателка, която малко от малко да надскочи ръста си. Да не говорим пък за Дженифър Брандън, чиято първобитна техника в атака принуди зрителите да се червят от срам. Тази атлетична иначе състезателка пропусна поне 15 атаки от чисти положения под коша, при които и момичетата в отбора до 14 години ще се справят по-добре. Тези 15 атаки са си захвърлени на боклука 30 точки! Като се сети човек колко силна бе предшественичката й Кристина Сантяго точно при такива ситуации, може да пресметне, че с умен, по-техничен и кадърен център мачът бе наш. 
На шамарите не бива да са само за Брандън. Компания със слабата оценка спокойно могат да й правят Кочева и Шаренкапова. Не че другите бяха в час. Въобще сега се налага бързо да забравим този мач, в който, освен майсторство, се искаше просто малко повече трезва и бърза мисъл, по-солиден тактически багаж и най-вече по-здрава психика. „Дунав 8806“, поне вчера, показа отсъствие на такива качества и закономерно загуби по най-наивния и безславен начин. 
„Дунав 8806“: Брандън 10, Костова 10, Степанович 12, Шаренкапова, Димитрова 4 /Брукс 5, Кочева 5, Илиева, Крачолова, Коева 2/.
ИУ: Уайт 10, Белица 16, Чаджо 11, Шахин 6, Мирчева 7 /Уйлямс 20, Явуз, Калфалъ, Диджле 1/.