От понеделник Росен Цолов, който излежава присъда в Белене, е със скъсан менискус, но не само не е изпратен на лечение, а и няма кой да му даде нещо обезболяващо. Този сигнал подаде в редакцията на „Утро“ близката на Цолов Елеонора Йотова.
Русенецът, който се занимаваше с пътна маркировка и преди години като представител на фирма „Роудмаркингс“ направи безплатно червената едрозърнеста настилка около пешеходните пътеки до Халите, пострадал от претоварване на крака. Прегледан е от плевенски ортопед, който му издал епикриза с препоръка за лечение. Въпреки това управата на затвора продължавала да го държи без медицинска помощ. 
Вече се молим да му дадат само нещо обезболяващо. В затвора няма лекар или поне фелдшер, в лазарета всъщност е назначен затворник, който не може да направи нищо, а и не разполага с медикаменти. Росен е осъден за хулиганство, а не за убийство или някакво друго зверство, нормално ли е да не получи помощ при такава тежка травма, пита Елеонора Йотова и се надява на бързо и благоприятно развитие на случая.