Срещу заплата от 730 лева се подписва от 9 ноември кметът на община Ветово Георги Георгиев. Това е минималното възнаграждение, което законът предвижда за един общински градоначалник. По време на първия си мандат Георгиев е получавал 1462 лева. Решението заплатата на новия-стар кмет да бъде намалена двойно бе прието на 23 ноември от Общинския съвет. Куриозното е, че трима от селските кметове в общината ще бъдат двойно по-щедро заплатени за работата си. Кметовете на Глоджево Илхан Абтиходжев и на Смирненски Салих Салиев ще получават по 1650 лева, а управникът на Кривня Реджеб Аков ще се подписва срещу 1400 лева. Кметицата на Сеново Инна Георгиева, която е издигната от БСП, е порязана с възнаграждение от 390 лева. Впрочем Сеново и Кривня попаднат в една и съща категория съобразно големината на селата и кметовете им по закон могат да получават между 390 и 1400 лева. Кметицата на Писанец Виолета Неделчева от местна коалиция „Бъдеще за всички“ ще получава едва 380 лева, макар по закон да може да се разписва със заплата до 1300 лева. Това е коалицията, която издигна и Георгиев за втори кметски мандат.  
Предложението за формиране на възнагражденията на кметовете дойде от общинския съветник от ГЕРБ Димитър Денев, който бе и кандидат за кмет на общината. Въпреки приканванията да мотивира предложението си за размера на заплатите, той категорично отказал да внася разяснения, става ясно от протокола от заседанието на съветниците. Неговият вариант обаче мигновено бил приет за най-подходящ.
Впечатление прави, че най-добре финансово са стимулирани кметовете на ДПС. Те ще вземат тавана на заплатите, които законът е разписал. На другия полюс са техните политически опоненти, на които съветниците са гласували минимални възнаграждения. 
„Това е политически рекет и сигурно ще обжалвам решението“, коментира за „Утро“ ощетеният кмет Георгиев. Той поясни, че негодува срещу това, че заплатите на едни кметове са увеличени за сметка на други, които ще вземат под минималната заплата, когато тя стане 420 лева от януари. 
Впрочем през 2011 година на Георгиев е гласувана заплата от 1262 лева, която по-късно е увеличена на 1462. Кметовете на Сеново и Смирненски, които и тогава са били Георгиева и Тахиров, са получавали 627 лева. Кметът на Глоджево Абтиходжев е вземал 716 лева, а Аков на Кривня - 607 лева. Най-малко е гласуваното възнаграждение на кметския наместник на Писанец Неделчева - 420 лева. Факт е обаче, че сега тя ще взема дори още по-малко.
Направеното, а впоследствие и прието предложение на Денев за размера на заплатите бе определено като подигравка от страна на общинския съветник от „Бъдеще за всички“ Паско Христов.
Председателят на съвета Мехмед Мехмед, който също беше кандидат за кмет, а после обжалва неуспешно избора на Георгиев, контрирал, че вариантът е издържан нормативно, а Общинският съвет решава кое е целесъобразно, законосъобразно и кой кого унижава.
По всичко личи, че политическите страсти във Ветово не само няма да утихнат с времето, но и ще се разпалят още повече. За това свидетелства и коментарът на Денев, който скастрил кмета Георгиев, че не си чете докладните записки пред съветниците, а го представляват двама високоплатени говорители. Мехмед пък посочил, че щом кметът е в зала, трябва сам да представя предложенията и точките от дневния ред и това ще бъде взето под внимание занапред.
Подобен спор за заплатата си води преди време и бившият кмет на Две могили Николай Христов, след като Общинският съвет реши да му намали възнаграждението от 1462 лева на 900 лева с мотивите, че в работата му имало недостатъци и пропуски. Той бе с редуцирана заплата от 1 април 2013 година, но чак през февруари тази година след прехвърляния по инстанции съдът се произнесе в полза на Христов и заяви, че възнаграждението му неправилно е било посечено. Решението не беше обжалвано и влезе в сила през март.