Реал Мадрид спечели с 3:1 гостуването си на Кадис в първа среща от 1/16-финалите на турнира за Купата на Краля, но "Белия балет" ще трепери до последно, дали няма да бъде дисквалифициран от турнира.

Причината е, че руският национал Денис Черишев е нямало право да играе в сблъсъка заради наказание с екипа на Виляреал още от предния сезон, но въпреки това бе пуснат от Рафаел Бенитес. 

Така на практика успехът на "Белия балет" може да се окаже напълно безмислен.

В този мач иначе Рафаел Бенитес реши да даде почивка на доста от основните си футболисти и същевременно даде шанс на някои играчи, които не играят толкова редовно в Примера дивисион.
Самата среща иначе започна с лек домакински натиск, но въпреки това Реал откри резултата в 3-ата минута чрез Черишев. Той получи хубав пас от Хамес в наказателното поле, а след това си повдигна топката и с прекрасен удар от въздуха наказа противниковия вратар. 

В 9-ата минута Кадис бе на косъм от изравнителен гол, но Куеро не успя да се справи в перфектн ситуация, в която бе излязъл сам срещу Касия. Той обаче отправи удар право в тялото му. 

През следващите минути нямаше кой знае какви ситуации, но стражът на Реал трябваше да излиза в 27-ата минута извън наказателното си поле след колеблива игра на Арбелоа.

Стадионът обаче живна към края на първата част, след като очевидно домакините бяха разбрали новината за Денис Черишев, а босът на Кадис дори обяви пред местните медии, че ще подаде жалба.ю
Осъзнал за гафа си Бенитес реши все пак да извади скандалния руснак секунди след началото на втортоо полувреме. 

В 65-ата минута Иско удвои аванса на своя отбор. Той бе прекрасно изведен от Каземиро в наказателното поле, а след това с удар около точката на дузпата матира противниковия страж.

Девет минути след това той отново бе изведен в наказатленото поле и с елегантен финт успя да се справи с противников бранител, а след това прати топката в близкия ъгъл на вратаря.

Домакините вкараха почетен гол чрез Маркес в 88-ата минута, но все пак може да се класират напред и след тази загуба.

КАДИС - РЕАЛ МАДРИД 1:3
0:1 Черишев 3
0:2 Иско 65
0:3 Иско 74
1:3 Маркес 88


Съставът на Реал: Касия, Пепе (89 - Техеро), Арбелоа, Начо, Хамес (78 - Линхарт), Каземиро, Иско, Черишев (46 - Ковачич), Йоренте, Хесе, Васкес