Мтел е новият официален спонсор на ПФК Литекс. Водещият телеком в България сключи три годишен договор за партньорство с четирикратния шампион и носител на купата на страната.

В него са планирани допълнителни бонуси при класиране на отбора на първо или второ място в българското първенство, както и при спечелване на Купата на България. Играчите ще получат допълнително възнаграждение и при класиране за участие в евротурнирите Шампионска лига и Лига Европа. Оранжевите занапред ще играят на фланелките си с логото на предплатената услуга PRIMA. Официалното подписване на контракта и презентацията на новите екипи стана на стилна церемония, чийто сценарий разчупи познатите у нас подобни стереотипни и скучни събития. На събитието Петър Ризов, директор Бизнес продажби в Мтел, и президентът на клуба Трифон Попов изразиха своята удовлетвореност от успешно финализираните преговори.

"Спонсорството на ПФК Литекс е част от последователната политика на Мтел в подкрепа на спорта в страната. Литекс е в топ 3 на най-добрите отбори в българското първенство. Като водеща компания в телекомуникационния сектор за нас е съвсем естествено да подкрепим водещите отбори в българския спорт, каза Петър Ризов.

"Подкрепата на най-големия телеком в България е признание за успехите на Литекс. Уверени сме, че сътрудничеството ни ще бъде полезно и ще доведе до нови спортни и бизнес постижения за двете страни , заяви от своя страна Трифон Попов.

Гости на церемонията в столицата бяха наставникът на ловчанлии Златомир Загорчич и неговите възпитаници - националът Симеон Славчев, бранителят Страхил Попов, колумбийският голмайстор Уилмар Джордан и вратарят Евгени Александров. Футболистите с лекота влязоха в ролята на фотомодели и представиха новата визия на титулярните и резервните екипи на тима, с които Литекс ще преследва високите си цели занапред. Стражът Александров взе участие в интересна игра с присъстващите представители на медиите, които имаха възможност да му бият по няколко дузпи.