Кръговото до полицията, чието затваряне натовари трафика в центъра, може да бъде отворено няколко дни преди крайния срок за пускането му, съобщи зам.-кметът Димитър Наков. 
Подготвяме едно голямо наложително затваряне на кръговото движение и за автобусите и тролеите. Това ще стане вероятно в края на следващата седмица и всички ще бъдат предупредени поне два дни по-рано. Затварянето се налага заради полагането на последния слой асфалт. Има специални изисквания, които задължително трябва да бъдат спазени, още повече, че именно този слой определя вертикалната планировка и отвеждането на повърхностните води, така че всичко трябва да бъде изпипано, поясни Наков. 
Очаква се затварянето да продължи 4-5 дни. В това време ще бъде направена и маркировката. Всичко това  говори, че е много възможно крайният срок за отваряне на пътния възел да бъде съкратен и русенци да могат да преминават през кръговото преди обявената дата 20 декември, каза още Димитър Наков.
Според него в зависимост от готовността на съоръжението първо ще бъдат отворени за движение пътните платна, а скоро след тях и пешеходните преходи.