Шестима контрольори от вчера по обед непрекъснато проверяват как става регистрирането на пътници с електронни билети и карти в градския транспорт. Това съобщи зам.-кметът Димитър Наков на извънредна пресконференция, свикана вчера заради сигнали, че валидаторите на картите не работели.  
В скоро време контрольорите ще станат повече и ще обикалят постоянно превозните средства.
Още вчера /на 1 декември - б.а./ извършихме пълна проверка на всички превозни средства с монтирана система - оказа се, че само в две от тях има проблем и той е по вина на водачите, каза Наков. Според него устройствата са изключени умишлено. 
Зам.-кметът призова гражданите да проследяват къде какво се случва с техните електронни билети и карти и да информират на посочените в автобусите и тролеите телефони за нередностите. Нека да казват номера на транспортното средство, датата и часа, когато са установили проблема, настоя Наков.
Той припомни, че всеки шофьор и ватман има персонална карта, според която може да се проследи кога къде се намира и дали валидаторите в автобуса са включени.
Имаме вече случаи на отлепени стикери и инвентарни номера, посочи зам.-кметът. Той предупреди, че всеки, който саботира е-начинанието, „ще си носи кръста“. За първи път в България се въвежда цялостно такава система, ако ние взаимно не си помагаме, ще се провалим, каза той и заяви: „Няма да позволим никой да си разиграва коня!“.