Учените изследваха сексуалните навици на най-големите сухоземни бозайници и установиха, че мечките са големи любовчии и обичат секса.

И дори и да не сте предполагали, мечките имат отличителни сексуални черти. Мъжките са склонни със седмици да ухажват женска и изглежда изпитват удоволствие от дългата игра, а два мъжки екземпляра в Хърватия са хващани да правят орална любов 28 пъти за шест години.

Учените установили още, че мъжките мечоци получават оргазъм по време на секс, който продължава само няколко минути, съобщава още „Discovery News”.

В дивата природа самците прекарват около две седмици в ухажване на женската, преди да предприемат нещо. Кафявите мечки се чифтосват само веднъж на няколко години.

Изследователите от „Телемарк Юнивърсити Колидж” от Норвегия и колегите им от скандинавския Институт за изучаване на кафявите мечки са установили, че мъжките мечки са склонни да убият малкото на женската, за да я накарат да се чифтосва с тях. Ако някое от малките бъде убито от мъжкар, то той задължително става баща на следващото поколение.

Дори и да не вярвате, сексът в дивата природа не винаги цели създаване на потомство. Учените са наблюдавали индивиди, които се връщат един към друг периодично.