След лошото начало волейболният отбор на „Дунав“ записа три победи и вече е на шесто място в класирането на Висшата лига. „Утро“ разговаря за състоянието на тима с играещия му старши треньор Красимир Миронов.

- Г-н Миронов, някои хора са изненадани от тези поредни победи.  
- Не виждам кой знае каква изненада. Започнахме зле, защото бяхме много малко хора. В първия мач играхме без четирима титуляри, после без двама, за да се посъберем по-компактни за последните двубои. По принцип все още нямаме голям избор. Работим в група с 12 волейболисти, четиримата от които са юноши. Така на практика се налага да разчитам основно само на 7-8 състезатели. Антон Стаменов идва да помага само за мачовете и не води редовна подготовка с отбора. Плюс за нас е, че вече играем с Цанко Цанков. 

- В каква форма е той?
- За мъж с ръст от 216 сантиметра все още не е в най-доброто си състояние, защото изостана с подготовката. Самото му присъствие обаче респектира съперника и дава кураж на другите момчета. 

- Мислите ли за зимната селекция?
- Разбира се. Този въпрос ще бъде обсъден с ръководството на клуба. Ако вземем някой състезател,  той трябва да е много качествен. Имаме нужда и от класен втори разпределител.

- Какво е финансовото състояние на клуба?
- Не е в компетентността ми да коментирам такава тема, а и не обичам да говоря за пари. Важното е да играем все по-добре. Сега делим трето-шесто място, мисля, че можем да стигнем и по-напред. Ако в събота не подценим „Звездец“ /Горна Малина/ на наш терен ще имаме още една победа /б. р. - мачът е от 17 часа/.