„Утро“ и Община Русе дават старт от днес на традиционната анкета за Спортист на годината в Русе. Клубовете могат да номинират свои състезатели до 11 декември включително. Заявките ще се приемат на [email protected] и на телефон 082 815 628. 
Най-високо в листите ще се оценяват спортистите, постигнали успехи на световни и европейски първенства за мъже и жени. Подреждането ще стане факт след гласуване на спортните журналисти. Първенецът във всяка листа ще получи 10 точки, подгласникът му - 9, третият - 8 и т. н. 
За да не останат никакви съмнения в манипулиране на класирането „Утро“ ще публикува листата на всеки журналист, взел участие в допитването. 
Тържеството с обявяване на резултатите ще се състои през втората седмица на януари, като точната дата ще бъде съобщена допълнително.
Успоредно ще се проведе и анкета за най-добър треньор и отбор на годината.
Спортистът на спортистите, наставникът и топтимът на сезона ще бъдат наградени със статуетки „Спортен Олимп“ от председателя на федерацията по борба Валентин Йорданов. Олимпийският шампион, седемкратен световен и европейски шампион учреди този приз преди 10 години. Статуетките са майсторска работа на русенския скулптор Дилян Хубанов.
И накрая едно уточнение. Лекоатлетът Денис Димитров обяви през есента решението си, че преминава в клуб от друг град. В такъв случай смятаме, че той не може да бъде считан вече за русенски състезател.