Тазгодишното издание на конкурса „Мис България“ бе най-слабото на всички времена. Никога не е имало толкова лошо осветление, озвучаване, хореография и водене. Дори конкурсите на Митьо Пищова са по-хубави, коментира Божил Николов, който от 14 години организира надпреварата „Мис Русе“, а 13 години е работил за агенция „Визаж“. Още по време на излъчването на конкурса интернет пространството бе залято от коментари за ниското му, дори комично ниво. 
Короната за най-красива българка бе спечелена от 21-годишната Марина Войкова от Елин Пелин. Успехът й обаче бе съпроводен от скандал - християнско сдружение поиска титлата да й бъде отнета, тъй като младата дама, която бе определена за двойничка на Анджелина Джоли, се е снимала чисто гола преди време. А еротичните снимки са категорично забранени за всички кандидатки, които искат да спечелят титлата „Мис България“.
Откакто Жени Калканджиева не организира националните конкурси за красота, нивото им е под всякаква критика. Недопустимо е една победителка в „Мис България“ след това да не представя страната на „Мис Свят“, какъвто е сегашният случай, коментира още Николов. Той дори призова държавата да се намеси, тъй като става въпрос за момичета, които представят България в чужбина. Според запознати от 2016 година Николов ще притежава лиценза за организиране на регионални конкурси под шапката на „Мис Свят“, но той не желае да коментира тази тема.
Божил Николов е категоричен, че най-красивата „Мис България“ е русенката Росица Иванова, като припомня, че тя е участвала в националния конкурс, след като е спечелила титлата „Мис Русе“. Коронясването й обаче е станало чак след второто й участие в надпреварата. Причината - на първото издание тя е била едва на 16 години и затова тогава е получила само наградата „Мис Интернет“. При повторното си явяване в конкурса година по-късно обаче журито единодушно я е провъзгласило за най-красивата русенка.
Николов припомня и че Русе държи своеобразен рекорд, когато през 1998 година на „Мис България“ чар и красота са мерили 3 русенки. По традиция всеки регионален град има не повече от 1-2 представителки, като единствено София прави изключение. Тогава русенка е завоювала второто място.