23-годишна неграмотна и осъждана крадла влиза в затвора за 8 месеца, след като повела банда от трима непълнолетни помощници, с чиято помощ откраднала зайци.
Случаят е още от август 2013 година, когато през нощта групичката разбила катинара на входната врата на стопанска постройка на ул.“Арчар“ и измъкнала от кафезите им 8 дългоушковци за близо 300 лева. Тогава оправната кака била още на 21 години, а помощниците й нямали навършени 18. Въпреки това двама от тях са имали и предишни сблъсъци с правораздавателната система и са били осъждани. Затова единият от съратниците на главатарката също ще прекрачи прага на затвора, но за половин година. Отделно обаче ще трябва да излежи още 6 месеца за предишното си условно осъждане през 2013 година, което вече ще изтърпи ефективно. Тогава той е направил пълни самопризнания, че с ножовка и с помощта на двама приятели е отрязал 70 метра кабел за 1200 лева от мрежата на „Алкател“.
Другият член на заешката банда отнесе половин година условно с две години изпитателен срок. Същото е и наказанието на единственото неосъждано момиче в групата. Още след като полицията стигна до комбината, бяха открити и част от откраднатите зайци, които собственикът получи обратно.
За да чуят облекчени присъди, четиримата направиха пълни самопризнания за стореното от тях и пожелаха съкратен процес. Въпреки това наказанията са само на първа инстанция и могат да бъдат обжалвани.