Влошени семейни отношения и разделяне на покъщнината довели до екшън сцена, при която баща наръгал три пъти с нож собствения си син. На място обаче били членове на фамилията, които успели да сложат край на кървавата разправия.
Инцидентът се разиграл на 15 октомври 2013 година в Батишница. Ден преди това лютият баща и съпругата му започнали кавгата. Синът се застъпил за майка си и казал, че ще изнесе всички вещи от къщата в селото, които е купувал с негови средства. Майката пък заявила, че ще даде на сина си и любимата му новите електроуреди и само въпрос на време било вулканът от емоции да изригне. Огненият пенсионер се възпротивил да се изнася покъщнината му, започнали обиди между баща и син и възрастният мъж грабнал 20-сантиметров нож, изригнал с думите „Ще те убия“ и започнал да ръга сина си в рамото и ръката. Успял да го намушка 3 пъти, след което бил укротен от жените в стаята. Извикан бил екип на спешното от Бяла, който се погрижил за наранения мъж.
Разпрата се пренесе и в съдебна зала, след като синът си извади медицинско свидетелство и заведе дело срещу баща си, като поиска той не само да бъде наказан, но и да му плати обезщетение. Така на първа инстанция районните съдии в Бяла осъдиха пенсионера, като му наложиха глоба от 2500 лева, както и да плати парична компенсация от 5000 лева на пострадалия син.
Присъдата обаче бе обжалвана пред Окръжния съд в Русе. Второинстанционните съдии сметнаха, че действително възрастният мъж трябва да получи наказание, като сметнаха за по-справедливо да плати глоба в по-нисък размер - 1500 лева. Осъдиха го и да обезщети сина си с 2500 лева. Присъдата е окончателна.