Млад шофьор блъснал човек в Борово и избягал, но скоро у дома му го потърсили полицаи.
Инцидентът е станал в петък в 18.30 часа на ул.“Шести септември“, когато вървящ в лентата за насрещно движение 55-годишен мъж бил пометен от отклонил се автомобил. Потърпевшият паднал на земята с фрактури на главата и две счупени ребра, а колата продължила напред в тъмното. 
След издирване беленски полицаи установили, че автомобилът е опел и е собственост на мъж от Борово, но в момента на удара зад волана е бил 21-годишният му племенник.
В 21 часа същия ден микробус „Фиат Дукато“ се забил в постамента на рекламното пано за обявяване на цените на горивата на бензиностанция „ОМВ“ край Бяла. Водачът и пътникът до него се разминали сравнително леко, причина за произшествието е висока скорост. Същата е причината и за катастрофа преди Басарбово в посока Русе в събота в 9.20 часа. Тогава шофьор на „Мерцедес“ не успял да вземе десния завой, напуснал пътя вдясно, блъснал се в храсти, след което се завъртял и се обърнал по таван. Екип на Спешна помощ установил на място, че мъжът е със счупена лява ключица и натъртвания в корема и гръдния кош.