След като кризата продължава и 2016 година се обявява също за кризисна, ние от Патриотичния фронт предлагаме догодина да не се актуализират заплатите на народните представители, на министър-председателя и министрите, на президента и на всички висши представители на държавната власт. Това съобщи вчера на пресконференция депутатът Искрен Веселинов, който коментира позицията на патриотите по повод републиканския бюджет след приемането му на първо четене в парламента. 
Между първо и второ четене от Патриотичния фронт ще направят още предложения, на които държат, каза Веселинов, като обясни, че голяма част от предложенията са негови. Едно от исканията е да се увеличат средствата за парламентарната комисия, която контролира дейността на Комисията за енергийно и водно регулиране, като се назначат 35 експерти, които да проверяват разходите на енергодружествата. Става въпрос за допълнителни разходи от 1,2 милиона лева, посочи депутатът. Той увери, че ще настоява за увеличаване на бюджета на НК „Железопътна инфраструктура“ и БДЖ, където при сегашните разчети на намалена субсидия може да се очаква дефицит от 16 млн.лв. Според Веселинов трябва да има 30 млн.лева целево финансиране на „Пътнически превози“ заради заема за мотрисите „Сименс“, плащанията по който не са предвидени в бюджета. 
С 24 милиона да се повиши бюджетът на Министерството на културата е другото предложение на Патриотичния фронт. Така според патриотите ще се удовлетворят исканията на работещите в музеите, библиотеките и галериите, които протестираха миналата седмица. Със 100 млн. лева да скочи квотата за ваучери за храна, която изплащат фирми на своите работници, а бюджетът на Агенцията за българите в чужбина да получи още 300 хиляди лева, настояват от Патриотичния фронт. Заедно с това ние настояваме да не се вдига границата за доходите, които позволяват да се получават детски надбавки, както и да не се посяга на придобивките на служителите в МВР, каза Веселинов. Той е на мнение, че всички предложения на патриотите са напълно реалистични, а средствата за това могат да дойдат от повишена събираемост на дължими суми. Ако държавата иска да си изпълни ангажимента към хората, винаги може да намери начин да го направи, заключи депутатът.