Уникалният спектакъл „Белканто - наследството на Лучано Павароти“, който обединява опера, поп и джаз, пожъна изключителен успех в Русе. Музикалната публика преживя емоционално в петък вечерта в „Булстрад арена“  едни от най-хубавите оперни арии и италиански канцонети, смесени със съвременна музика от репертоара на „Куин“ и мюзикъли. 
Прекрасните оперни изпълнения на 12-те талантливи ученици от фондацията на Лучано Павароти представиха италианския стил „белканто“ в пищната постановка на Франко Драгоне. В нея се смесва музика, пеене, танци, нови технологии, които разказват без думи приказката за живота и творчеството на най-обичания оперен певец в света Ц незабравимия Лучано.
Спектакълът бе разделен на седем части, като в началото от сцената прозвуча запис на гласа на Павароти, който разказва какво са за него музиката и изкуството. Програмата включваше арии от оперите „Орфей“ на Клаудио Монтеверди, „Месия“ на Хендел, „Севилския бръснар“ на Росини, „Риголето“ и „Травиата“ на Верди, „Тоска“ и „Мадам Бътерфлай“ на Пучини. последваха популярни италиански канцонети и неаполитански танци, а последната част беше поп и рок интерпретации по „Бохемска рапсодия“ и „Нотр Дам дьо Пари“. Всички изпълнения се редуваха с танци и визуални ефекти, заедно с певците на сцената бяха 6 танцьори и 10-членен класически оркестър.