Четири години строг затвор чу на първа инстанция останал без пари мъж, който не успял да пробута дърва за огрев на потенциален клиент и за това по-късно го ограбил.
Случаят е от 14 декември 2014 година, когато двамата се засекли в кръчма в Хотанца, където седнали да се сгреят с водка още по обед. Тогава започнали офертите от търговеца, че има за продан много хубави дърва. В началото сътрапезникът му отхвърлил категорично предложението му, но след настойчиви подкани се съгласил поне да им хвърли едно око. Към компанията им се присъединил трети мъж, който ги качил на колата си и  ги закарал до двора, където били стоварени дървата. Кандидат-клиентът обаче не ги харесал и отказал да ги купи. 
Само че това никак не се харесало на останалия без пари продавач. Затова малко след като се разделили, той настигнал отказалия клиент, нападнал го в гръб, като го хванал с ръка през врата и обсипал главата му с юмруци. Изненаданият мъж паднала на земята, а грабителят започнал да пребърква джобовете на анцуга му. Жертвата започнала да стиска портфейла си, но нападателят продължил омаломощаването с юмруци.
За щастие грозната сцена била забелязана от случайно преминаваща жена, която се развикала и успяла да стресне грабителя, който хукнал да бяга. А опитът му да отмъкне пари не сполучил - портмонето, телефонът и другите вещи на нападнатия останали разпръснати на улицата. На място дошъл медицински екип, който прегледал окървавения мъж. 
Междувременно нападателят се качил в кола на свой познат, взел от него назаем 30 лева и отишъл в Русе да играе хазарт. Не след дълго обаче полицията стигнала до него и колелото на закона се завъртяло, за да се стигне да 4-годишната ефективна присъда на първа инстанция. Наказанието може да се обжалва.