От началото на декември в читалнята и библиотеката на регионалната библиотека „Любен Каравелов“ ще могат да се ползват литература и книги, които са предоставени временно от библиотеката към храма „Св.Николай Чудотворец“, съобщи директорката на библиотеката Теодора Евтимова.
Част от предоставените заглавия са от личната библиотека на покойния русенски поет Здравко Кисьов. Осем от томовете пък са български и руски църковни издания от края на 19 и началото на 20 век, като най-старото издание е от 1880 година. Сред останалите заглавия от фонда на известния като Руската църква храм, които читателите ще могат да ползват, са: „Животът на Свети Сава“, „Езерни молитви“, „Пред стените на църквата“, „Богословие на иконата“ и други. 
Евтимова представи културния афиш на библиотеката за декември, който включва събития, посветени на коледните празници. Традиционно продължават срещите с писатели, като в първия ден на месеца от 17:30 часа ще бъде представена книгата на Родислав Стефанов „Камино де Сантяго“. На 10 декември ще се проведе вечер, посветена на 120-годишнината от рождението на руския поет Сергей Есенин, а на 15 ще бъде представена книгата на Румен Кузов „Русе - илюстрован гид в пощенски картички и документи“. Около 7 декември пък ще бъдат наградени участниците в международния конкурс за комикс, в който участваха 23 творци от 8 държави, сред които България, Иран, Бразилия, Китай. Детският отдел също ще изненада най-малките посетители на 5, 12 и 19 декември с четене на приказки и прожекции на детски филми, а на 19 декември ще се проведе възстановка на българския народен празник Игнажден.