В истински празник на пазаруването се превърна вчерашният Черен петък в Мол Русе, в който отстъпките в цените стигаха до невероятните 80%. Още към 16 часа системата за отчитане на клиенти на търговския център преброи над 20 000 посетители.  
Близо 14-часовият маратон стартира в 8,30 в магазин „Карфур“. Голямото стълпотворение обаче започна след 10 часа, когато отвориха повечето магазини в търговския център. Хиляди русенци се наредиха за евтини покупки.  
Пред много от касите се извиха опашки, въпреки че магазините явно бяха подготвени за наплива и бяха осигурили допълнителен персонал. Стикери с надпис Black Friday, разположени на всяка една от витрините на обектите, служеха като пътеводител за дошлите на шопинг за техника, маркови обувки, дрехи или козметика посетители. 
Допълнителна лавина клиенти заля мола след 17 часа, когато настъпи краят на работния ден и началото на уикенда. Огромният паркинг на търговския център се оказа малък и прииждащите автомобили трябваше да търсят място за престой по околните улици. Основните пътни артерии към Мол Русе - булевардите „Липник“ и „Потсдам“, бяха задръстени от автомобили, които образуваха дълги опашки, които се разредиха късно вечерта.