Около 10 русенци са получили своите електронни карти в сряда, когато започна издаването им в Центъра за контрол и управление на обществения градския транспорт на бул. „Скобелев“ 45 (бившата сграда на СБА). Засега обаче се издават само карти за автобусите, тъй като не във всички троилеи са монтирани бордовите компютри. Желаещите ще могат да получат пластика за тролеите от 1 декември. Самото попълване на формуляра и издаването на електронната карта отнема около 5-10 минути. 
За да замени старата си карта с нова, в центъра вчера беше и седмокласникът от „Любен Каравелов“ Боян Тодоров, който обаче не си помнеше ЕГН-то и се наложи да дойде отново, за да се сдобие с електронна карта. 
Засега картата за ученици за автобусите за 10 дни за една линия е 11 лева, а за цялата градска мрежа 22 лв. През зимните месеци за една автобусна линия ученическата карта струва 22 лв, а през летните 30 лв. За цялата градска мрежа цената е 50 лв. за зимните месеци и 60 лв. за летните. Картите за тролеите се очаква да са 20 лв. за зимните месеци и 28 лв. за летните.