Хотелската верига „Хилтън” е била подложена на хакерска атака, целта на която е била информацията за кредитните карти на клиентите. От компанията Hilton Worldwide не посочват дали хакерите са успели да получат данни за кредитните или дебитните карти на клиентите, но препоръчват на всички, които са извършвали разплащания по електронен път от 18 ноември до 5 декември 2014 г. и от 21 април до 27 юли 2015 г., да проверят внимателно движението по сметките им.Всяка шеста хотелска стая в Европа се изгражда под бранда Hilton Worldwide, показват публикуваните наскоро данни на компанията. В момента се изграждат общо 54 587 хотелски стаи, 18,6% от които са на веригата Hilton.

Hilton Worldwide е и най-бързо развиващата се хотелска верига в света. В момента в Европа тя разполага с 56 хотела, а други 115 ще бъдат през 2014 г- Последното проучване на анализаторите от STR показва, за две години Hilton Worldwide е увеличила два пъти портфолиото си в Еворпа.

Шест бранда ще продължат експанзията си на европейския пазар: в Русия ще има нови 27 хотела, във Великобритания – 18, в Турция – 15 и в Полша – 13.

Хотелите са от различен ценови сегмент: 4 хотела Waldorf Astoria Hotels & Resorts /луксозен сегмент/, 1 Conrad Hotels and Resorts (луксозен сегмент), 19 хотела Hilton Hotels & Resorts (superior), 18 хотела DoubleTree by Hilton (superior), 32 хотела Hilton Garden Inn (среден сегмент), 42 хотела Hampton by Hilton (бюджетен).

През следващите 12 месеца веригата ще отвори нови хотели в Германия, Русия, Португалия, Турция, Великобритания и България.