Няма нарушения, които могат да доведат до промяна в изборния резултат на състава на Общинския съвет в Русе, реши Административният съд. С това магистратите потвърдиха като редовен и законен изборът на съветници, който бе оспорен от Български демократичен център /БДЦ/, коалиция „Народен съюз“, Милена Хинкова в лично качество и като представител на БСП, коалиция „Бъдеще за Русе“, Никола Стоянов и Здравко Паскалиев. 
Оспорващите партии и кандидати за общински съветници посочиха, че вотът е опорочен, като акцентираха на рекордния брой недействителни бюлетини - над 6800, колкото стигат за избор на около 7 съветници. Те имаха възможност да прегледат при строги условия оригиналите на всичките 213 протокола от секционните избирателни комисии. До последно жалващите се настояваха за ръчно преброяване на бюлетините, но съдът не видя основателна причина за това. Затова разпределените мандати и избрани съветници бяха потвърдени като правилни. Решението може да се обжалва.
Както „Утро“ писа, всички изборни резултати, които бяха оспорени пред съда, приключиха без успех за жалващите се. Магистратите прецениха, че правилно са определени кметовете в Острица, Каран Върбовка, Червен, Полско Косово, както и коректно са разпределени мандатите в Общинския съвет в Бяла. Предстои решение само за спора за избор на кмет във Ветово.