Европейският клубен шампион Барселона разпиля у дома Рома с 6:1 и спечели група „Е” в Шампионската лига, продължавайки към 1/8-финалите на турнира, което бе ясно още след равенството 1:1 между БАТЕ (Борисов) и Байер (Леверкузен) в по-ранния мач от групата. 

Каталунците демонстрираха красив футбол и можеха да запишат дори по-убедителна победа, тъй като атаките към вратата на Рома не спряха през целия мач. Уругваецът Луис Суарес (15) даде началото на головата фиеста след диагинален пас на бразилеца Даниел Алвеш. Малко след това след разиграване между Суарес и Неймар се стигна до гол на Лионел Меси (18) след прехвърлящ удар. В самия край на полувремето пък Луис Суарес (44) направи резултата класически с прекрасен шут от средна дистанция. 

След почивката първо Неймар направи пропуск, а в 54-ата минута Рома можеше да върне един гол, но вратарят Тер Щеген отрази удар на Яго Фалке. Жерард Пике (56) обаче не сгреши след пас на Меси и доведе нещата до 4:0. Звездното трио Неймар, Суарес и Меси (60) направиха поредна красива атака, завършила с гол на аржентинеца за 5:0. В 76-ата минута Неймар пропусна дузпа, но при добавката Адриано Кореа (77) бе точен за 6:0.

В 82-ата минута и Рома получи дузпа, но Тер Щеген спаси удара на Един Джеко от бялата точка. Все пак в последните секунди Джеко (90+1) се реваншира за пропуска си и направи загубата на „вълците” малко по-почетна. 

След успеха си Барса е на върха в групата с 13 точки и ще играе на 1/8-финалите. Байер (Леверкузен) и Рома имат по 5 точки, а на дъното е БАТЕ (Борисов) с 4 точки. В последния кръг каталунците гостуват в Леверкузен, а Рома приема шампиона на Беларус.