Според проучване на производителя на бои и строителни решения Оргахим 23% от българите правят цялостен ремонт, докато 77% се задоволяват с частичен. Това показва национално проучване на „Оргахим“, проведено през септември чрез интервюта и анкети на 750 души от градове с над 10 хиляди жители.
Най-често извършвани ремонтни дейности през последните 2 години са: боядисване на стени, смяна на дограма, смяна на плочки и лепене на тапети. Боядисването в повечето случаи се комбинира с поне още една дейност - смяна на плочки или смяна на дограма.
Очакванията за средно изхарчените средства за ремонта обикновено са по-ниски (средно 1427 лв.) отколкото реално се изразходват в процеса (средно 2330 лв. или с 63 на сто повече). 180 лв. е средно изхарчената сума за боя, като боядисаната площ при ремонта е средно 60.5 кв.м.
По-голяма част от участниците (44%) са боядисали лично, една трета са използвали помощ от познат или роднина а една трета майстор.
Основните типове потребители се делят на търсачи на практичност, търсачи на увереност и търсачи на признание. 
За търсачите на практичност е характерно, че трудно избират продукти, вслушват се в препоръките на продавачите в магазина. Обикновено те боядисват с роднина или познат. Търсачите на увереност от друга страна избират лесно и решават какво да купят сами. Боядисват също без чужда помощ. Групата на търсещите признание също избира сравнително лесно, но се допитва до майстор за това какви материали да купи и ползва услугите на професионалист при ремонта.