Издаването на електронни карти за пътуване в градския транспорт започва от днес. Всеки желаещ да ползва такава карта, трябва да попълни формуляр в Центъра за контрол и управление на обществения градския транспорт на бул. „Скобелев“ 45 (бившата сграда на СБА). Картите са два вида - персонализирана със снимка на притежателя и без снимка. Те ще се регистрират на монтирано зад седалката на шофьора в автобуса устройство, което при маркиране ще приспада цената за едно пътуване. Всички превозни средства на масовия обществен транспорт са оборудвани с валидиращи апарати. Картите могат да се зареждат многократно, като за целта на 10 възлови спирки са инсталирани специални устройства, 15 в големи търговски обекти и институции, а 60 - при търговците на дребно. 
 Предимството на новите електронни носители е, че ако бъдат загубени или откраднати, ще могат да се блокират след подаване на сигнал, за да не се изразходват заредените в тях пари.
Гражданите не са спирали да се интересуват кога ще стартира системата, какви са условията, какви документи да носят и какви ще са цените на картите. Засега картата за тролеите за граждани за един месец е 37,50 лева, а за автобусите 44 лева.