Двама души бяха ранени вчера в две катастрофи заради отнето предимство.
В 6.20 часа русенски сааб не спазил знака за задължително спиране на Т-образното кръстовище между бул.“Хр.“Ботев“ и ул.“Студен кладенец“ и препречил пътя на идващото откъм Симовата мелница врачанско ауди. От удара немската кола се блъснала в мантинелата на разделителната ивица, повалила я и излязла с предницата на платното за към центъра. Саабът пък се качил на бордюра и спрял до железните платна.
На място пристигнал екип на Спешна помощ. Виновният водач отказал да бъде откаран в болницата, но 26-годишният му колега е превозен до Хирургическия блок с гръдна травма.
Малко след 13 часа на кръстовище зад Халите се блъснаха „Ауди А8“ и „Сузуки Витара“, след като водачът на джипа не дал предимство на аудито, което идвало по ул. „Васил Петлешков“, и навлязъл в кръстовището с голяма скорост от ул.“Омуртаг“. Щофьорът на лимузината не успял да спре и блъснал сузукито, което се завъртяло и се ударило с дясната си страна в бетонен стълб.
За късмет съпругата и детенцето на водача на аудито, както и самият той, се отърваха без всякакви травми. 52-годишният шофьор на джипа обаче бе изваден от купето след разрязване на вратата му, а после откаран в болницата с травма на главата.