До 2 часа след снеговалеж трябва да са почистени до асфалт пътищата към Бяла, Разград и Силистра, а допустимият сняг върху платното не трябва да е повече от 3 см. При по-малко натоварените отсечки сроковете ще са по-дълги, а за най-ниския клас пътища предвиденият срок за почистване от сняг е 8 часа. Това става ясно от сайта на Агенция „Пътна инфраструктура“, където са публикувани карти на всички области в страната със сроковете за почистване на пътищата при снеговалеж, както и допустимата снежна покривка на платното. 
Пътищата от Русе към Кубрат и Щръклево трябва да бъдат почистени до 3 часа, като там допустимият сняг на платното е до 5 сантиметра. Пътят към Басарбово, Червен, Две могили и към Пиргово и Мечка се чисти до 5 часа и допустимият сняг е 7 сантиметра върху платното.
Гражданите и транспортните фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на агенцията, както и денонощно на тел. 0700 130 20. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.