57-годишната Шарън Стоун сподели пред телевизията на Опра Уинфри, че e загубила способността да чете и пише за две години, след като бе засегната от мозъчна аневризма. През 2001 г. актрисата бе в болница заради кръвоизлив в мозъка (вид инсулт), който продължил 9 дни. Това довело до много дълготрайни странични ефекти, разкри тя в интервюто."Загубих част от слуха на дясното ухо. Загубих способността да чета в продължение на две години. Нямах чувствителност на левия крак до коляното. Изобщо не можех да ходя. Не можех да си напиша името. Заеквах", разказа госпожа "Първичен инстинкт".

През лятото тя коментира пред медиите, че сякаш цялата й ДНК е сменена, тялото й се променило, дори хранителните й алергии били различни.

"Станах по-интелигентна емоционално. Работя много усилено, за да развия други части от ума си. Сега съм по-силна. Мога да бъда унищожително пряма. Това плаши хората, но мисля, че за мен това не е проблем. Един вид това, че съм имала мозъчен кръвоизлив, кара другите да ме приемат такава", каза тогава актрисата.