„Дунав“ завърши 0:0 със „Спартак“ /Плевен/ в може би най-слабия мач на русенския отбор през тази есен. Така „небесносините“ изпуснаха шанса да поведат колоната в „Б“ група, тъй като „Поморие“ също направи реми /1:1/ като гост на „Локомотив“ /Горна Оряховица/.
Съботният двубой пред близо 3000 зрители бе почти пълно копие на срещата от 19 септември, когато дунавци отново трябваше да преглътнат 0:0 у дома срещу „Оборище“ /Панагюрище/. И тогава първото полувреме отиде по дяволите със заспала и хаотична игра, и тогава отборът се постара да превърне в герой централния защитник на гостите. „Звездата“ в онзи мач бе либерото на „Оборище“ Мартин Димов, обрал като на тренировка всички високи топки. Сега редът да стане „голям играч“ бе на Кристиян Григоров, който вероятно ще да е получил световъртеж и главоболие от балоните пред вратата на Марин Орлинов.
„Дунав“ изпусна средата на терена през първото полувреме. Тимът се мъчеше на практика с двама халфове - Ивайло Раденцов и Деян Димов. С характеристики на дефанзивни полузащитници те хвърлиха много сили в борбата за топката, но нямаха свободата, времето и бързината да измислят някаква конструктивна идея. Георги Чакъров, който трябваше да им помага в градивен план и да дублира тарана Мирослав Будинов от втора позиция, игра нещо като халф, нещо като нападател, нещо като нищо! 69-те му минути на Градския стадион бяха разточително много време за сегашната му форма.
Юлиян Ненов почти не получи перспективна топка, неособено високият Деян Лозев бе задушен в навалицата от снажни плевенски защитници, а Миро Будинов бе като с торба цимент на гърба си покрай сянката си с гиганта Григоров. 
И въпреки това „Дунав“ имаше своите шансове - Раденцов разтегна от фаул вратаря Орлинов, който отби топката в корнер, завъртяха се и някои други мелета след центрирания от фланговете.   
Отборът живна в първите минути на второто полувреме с повече скорост и дори, особено след включването в игра на Николай Колев, заигра по-комбинативно и интересно. „Спартак“ обаче се измъкна сух от прилива с няколкото вихрени атаки, след което на терена се върна „филмчето“ с центрирания от всички части на терена! Наивната тактика бе Миро Будинов да вземе някоя топка във въздуха и да я отклони към свободен човек в предни позиции, пък там каквото стане! Стил, който няма нищо общо с налаганата от старши треньора Веселин Великов философия да се играе по земя с бързи и опростени подавания! И пак се завъртяха едни мелета, пак се стигна до едни корнери, след които Орлинов не бе затруднен със сериозни удари. Юлиян Ненов прати две бомби от преки свободни удари, но те се отбиха от стената.
Накрая и хората от защита тръгнаха в атака. Всъщност, като че ли само момчетата от защитната четворка заслужават добри думи. Мартин Ковачев спря съперника с ключови шпагати, на ниво през почти цялото време бе и Петър Патев. Бековете Петков и Милчев също хвърлиха много сили като дубльори на крилата.  
Увлечен напред, отборът можеше да бъде донаказан. А „Спартак“ не бе сътворил нито едно сериозно нападение за 80 минути. Накрая можеше да си тръгне с всичко след две контри в разредената половина на дунавци. Първо Тихомир Тодоров изникна съвсем сам срещу Мартин Луков, но вратарят полетя вдясно с невероятен плонж, отби топката с върха на пръстите си и тя отскочи от гредата. После пак Луков трябваше да спасява рамката си след втора смразяваща среща очи в очи с плевенски нападател.
И да не мислите, че съдията повлия на крайния резултат! Не и този път! Единственото прегрешение на рефера от Силистра Димитър Желязков бе, че остави гостите да се търкалят по терена, да охкат и да пъшкат в симулации за бавене на времето. Едно придължение от 7-8 минути би изглеждало по-справедливо решение от дадените 4.
В следващия си мач на 28 ноември „Дунав“ ще бъде домакин на „Лудогорец 2“. Двубоят е от 14 часа. 
Преди срещата със „Спартак“ публиката на Градския стадион почете с едноминутно мълчание паметта на жертвите от терористичните атаки в Париж.       
„Дунав“: Луков, Петков, Ковачев, Милчев, Патев, Димов, Ненов, Раденцов /76 - Димитров/, Будинов, Чакъров /69 - Читаков/, Лозев /52 - Колев/.
„Спартак“ Орлинов, Тенев, Георгиев, Григоров, Гергов, Т. Тодоров, В. Иванов, Кирев /69  - Кр. Иванов), Шопов, Христов /80 мин - Антонов/, Цв. Тодоров /90 - Бенков/.