Много тясно съм свързан с Крум Хорозов, запознах се с него малко преди 1989 г. и той е един от изключителните хора по дух и характер. Той ме научи на много неща, свързани с характера, устойчивостта и морала. Това каза министърът на отбраната Николай Ненчев по време на награждаването на русенския депутат от Великото народно събрание и един от основните двигатели за възстановяването на автентичността на БЗНС след 1989 година по повод 90-годишния му юбилей. 
Зам. областният управител Станимир Станчев връчи на Хорозов плакет и поздравителен адрес от името на областния управител Стефко Бурджиев за изключителния му принос в установяване на демокрацията в политиката и утвърждаване на гражданското общество в страната. 
Хорозов е прекарал повече от 11 години в най-тежките и най-страшните концлагери и затвори на комунистическа България, но е запазил духа си и е бил преносител на този дух. Неговата история трябва да достигне до максимално повече хора, за да знаят младите, че такива хора съществуват, заяви Ненчев.
Относно назначената проверка по повод информацията, че терористите в Париж са използвали автомати  „Калашников“, произведени в България, министърът заяви, че това отнема много време и допълни, че има само една хипотеза, по която ще работят. Предполагам, че ще трябва да получим и обратна информация. Много често номерата не тези оръжия са пренабити, така че ще отнеме време, каза Ненчев.