Русенци също ще се включат в националния протест срещу новите цени на винетките на 28 ноември. Засега протестът ще е пешеходен, а негов организатор е общинският съветник от „Глас народен“ Мариета Волф.
Обмисляме варианта протестът да е пешеходен, защото така сме по-мобилни, особено имайки предвид затрудненото и без това движение в момента в Русе. Освен това мисля да поканя и мотоклубовете да се включат, е написала във Фейсбук Волф. Тя каза за „Утро“, че до средата на другата седмица трябва да се подаде уведомление в Общината, а веднага след това ще е ясен начинът за провеждане на протеста, като целта е той да се проведе максимално ефективно. Дотогава във Фейсбук всеки може да представи конструктивни предложения и коментари. 
Планира се русенци да се съберат в 11 часа пред Халите, като пешеходците ще са пред входа на магазина, а мотористите на платното. По този начин ще бъде блокирано движението по бул. „Цар Освободител“. След това пешеходците ще се отправят на шествие по ул. „Александровска“, покрай Паметника на свободата и Общината и ще излязат на ул. „Борисова“. Там пешеходците и мотористите отново ще се съберат и ще бъде блокирано кръстовището между „Борисова“ и „Панайот Хитов“.