Макар че влязоха във властта с номера на Българска социалдемокрация в бюлетината, Веселин Велчев и Георги Георгиев не са членове на партията на Александър Томов, а са част от петимата бизнесмени, които ползваха регистрацията, за да се борят за преференциални гласове. И двамата успяха и спечелиха местата си в общинския съвет, въпреки че бяха назад в листата.
Веселин Велчев е започнал с ЕТ „Теди 99 -Веселин Велчев“, създадена за търговия на дребно в неспециализирани магазини, предимно с хранителни продукти, напитки и тютюневи изделия. По-късно тази фирма е прехвърлена. Прехвърлена е и друга ранна фирма на Велчев - „Геком“ ЕООД, специализирана в цялостно строителство на сгради и строителни съоръжения. Такава е процедурата и с „Вес секюрити груп“, която въпреси думичката „секюрити“ в името не е фокусирана в сигурността, а в управлението на кафе-бар и ресторанти, търговско представителство и посредничество, инвестиционна и производствена дейност. В момента Велчев притежава еднолично „Амор Дулсе - ВВ“, чрез която държи известния сладкарски цех „Милениум“ в квартал „Дружба“ 3.
По-различен подход има Георги Георгиев, който е изградил истински семеен бизнес със съпругата си. Двамата държат две известни заведения - бистро „Камъните“ на улица „Борисова“ и ресторант „Локомотив“ в едноименния плувен комплекс. 
Георгиев оперира чрез дружествата по Закона за задълженията и договорите „Идея“ и „Макси“. Пробвал се е и в производството на други мебели чрез ДЗЗД „Идеа“, но се е отказал през 2009 година, бил е регистриран и като едноличен търговец „Георги Георгиев - Креас“.